OVER MIJ

 

 

Ik ben Anita van Steijn, kynologisch massage therapeut en trotse mede-eigenaar van Siberian Husky Racing Team Canis Polaris.

 

Na een heftige periode in mijn privé leven, had ik besloten mijn meisjesdroom te gaan naleven en dat was het werken met honden. Per toeval liep ik tegen kynologische massage aan en na het volgen van een workshop was ik direct verkocht.

Ik ben gestart met de basis opleiding bij Kynomassage in Dorst (www.kynomassage.nl) en had al snel in de gaten dat ik door wilde met de vervolg opleiding. Vanaf dat moment ging het in een stroomversnelling; Kynologisch masseur gediplomeerd, instructeursopleiding, cursussen gericht op voeding… ik greep alles aan om maar zoveel mogelijk kennis te vergaren over onze trouwe viervoeters.

Mijn eigen praktijk Conscious Dogs werd een feit en ik was actief op hondenscholen door het hele land om lezingen, workshops en opleidingen te geven en stond minimaal 1x in de week op het veld om gehoorzaamheidslessen te geven aan baasjes met puppies en pubers.

Ik leerde mijn huidige vriend Roderick Glastra kennen die, hoe kan het ook anders, de liefde voor honden deelde. Hij is al van jongs af aan actief in de sledehondensport en heeft zelfs tot 2x toe de wereldtitel op zijn naam mogen zetten in de 8-hondenklasse sprint. Ineens leefde ik tussen de Siberische Huskies, fokken we 1x per jaar een nestje en verblijven we in de winter zoveel  mogelijk in de sneeuw; een meisjesdroom! Ondertussen bleef ik mezelf door-ontwikkelen en haalde het diploma tot Kynologisch Massage Therapeut en ook Dieren EHBO en geneeskundige kennis, wat een onderdeel is van de opleiding tot paraveterinair, kan ik bijschrijven op mijn lijstje met succesvol afgeronde opleidingen.

Ben ik nu uitgeleerd? Dat nooit denk ik! Er valt nog zoveel te leren en te ontdekken. Ik volg zoveel mogelijk lezingen en workshops en ben de opleiding tot paraveterinair aan het afmaken. Ook ‘voortgezette kynologische kennis’ bij de Raad van Beheer staat nog op mijn to-do list. Zo blijft Conscious Dogs zich ontwikkelen om onze trouwe viervoeters gedegen te behandelen!

Workshops en lezingen mbt kynologische massage geef ik door het hele land. Deze hebben allemaal een bepaald thema.

Denk aan ontspanning, sport, herplaatsers, pups en senioren. Volg mijn Facebook om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen en de ingeplande workshops!

 

Opleidingen:

 

-Raad van Beheer BFH – Diploma behaald 2019

-Kynologisch Massage Therapeut (KMT) – Diploma behaald 2017

-Dieren EHBO en geneeskundige kennis – Diploma behaald 2017

-Hoofdmodule Kyn. Sportmassage Therapeut – Certificaat behaald 2018

-Instructeur gehoorzaamheid HOC Hoekse Waard – Diploma behaald 2016

-Module palperen bij bewegingsbeperkingen – Certificaat behaald 2016

-Module kynologisch tapen – Certificaat behaald 2016

-Module Triggerpoint massage – Diploma behaald 2016

-Cursus deskundig voedingsadviseur – Certificaat behaald 2016

-Kyn. Masseur Allround Gediplomeerd (KMG)– Diploma behaald 2016

-Kynologisch Sportmasseur Gediplomeerd (KMS) – Diploma behaald 2015

-Kynologisch Masseur Basis (KMB) – Certificaat behaald 2015

 

Werkervaring:

 

-Kynologische Massagepraktijk Conscious Dogs – augustus 2015 tot heden

-Co-Owner Canis Polaris, Siberian Husky Racing Team – 2017 tot heden

-Instructeur gehoorzaamheid HOC Hoekse Waard – 2016 t/m 2018

-Docent Kynocompleet – 2017 t/m 2018

 

 

 

Designed by Harlies Art & Design