Waarom massage bij honden?

 

Binnen de massage kennen we tal van verschillende grepen. We variëren ook in toegepaste druksterkte en het tempo, net naar gelang het doel wat je wilt bereiken. Buiten dat je de band met je hond versterkt, je als eerste veranderingen in het lichaam van je hond op zal merken en nog beter leert communiceren met je hond, worden hieronder nog meer verschillende doelen van massage toegelicht.

 

Ontspanning

 

Bij het geven van massages werk je op het zenuwstelsel en het hormoonstelsel. Aanraking en het geven van warmte zorgen voor het vrijkomen van hormonen zoals oxytocine wat de hond een vredig en rustgevend gevoel geeft.

 

Gezondheid

 

Bij het geven van massages beïnvloedt je de bloed en lymfecirculatie. Je brengt circulatie op gang in de huid, het bindweefsel, de spieren en de gewrichten. Dit  bevorderd het herstel bij blessures, geeft verlichting bij stramme gewrichten en ontspant stijve, gespannen spieren. Het verlaagt stress bij de hond.

 

Sport

 

Een goede warming up zorgt dat de hond optimaal kan presteren en maakt de kans op blessures kleiner. Met een goede cooling down help je het lichaam te herstellen en verminder je spierpijn. Mocht er toch onverhoopt een blessure optreden, help je deze sneller te genezen.

 

Gedrag

 

Gedragsproblemen geven spanning in het lichaam van de hond. Met massage laat je de hond meer uit zijn hoofd komen en maak je hem bewust van heel zijn lichaam. Hij leert te ontspannen en stress beter af te voeren. Als een hond eenmaal gewend is aan massage, kun je door een paar grepen uit te voeren zijn concentratie krijgen. In combinatie met de invloed die massage heeft op het (on)willekeurig zenuwstelsel en de aanmaak van nieuwe zenuwbanen is het een uitstekende aanvulling bij training en het aanpakken van gedragsproblemen van de hond.

Designed by Harlies Art & Design