CANIS POLARIS

 

Samen met mijn vriend Roderick Glastra ben ik dagelijks in de weer met onze Siberische Husky’s. We fokken 1x per jaar een nestje en zijn actief in de sledehondensport.

Tijdens het sledehondensport seizoen, wat afhankelijk van de temperatuur ongeveer loopt van eind september tot eind maart, trainen we minimaal 4x in de week.

We trainen in het bos, met een quad zonder motor, die de honden vooruit trekken.

Daarnaast proberen we vanaf kerst tot eind februari zo veel mogelijk met alle honden in de sneeuw te verblijven. Trainen gebeurd dan met de slee en we doen dan mee met zoveel mogelijk wedstrijden.

Ik loop met 4 tot 6 honden. Mijn vriend loopt met de beste honden in de 8-hondenklasse sprint. Dit betekend dat ze 2 of 3 dagen dezelfde trail lopen van ongeveer 18 km. Degene die met zijn team over de 2 of 3 dagen het snelste is, wint de wedstrijd.

Het team is niet onverdienstelijk; veelvuldig werd de Nederlands kampioen titel binnen gehaald en al 2x werd de wereldtitel mee naar huis genomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om op dit niveau mee te kunnen lopen en als je zo intensief met de honden bezig bent, begrijp je dat dit verder gaat dan een hobby en meer een levensstijl genoemd kan worden.

Mijn opgedane hondenkennis en dus zeker ook de kynologische massage, komt goed van pas in ons kennel. Menig wedstrijdloper is al onder mijn handen geweest om hem preventief, preparatief of curatief te behandelen en in topconditie te krijgen voor hun te leveren prestaties!

 

Ben je benieuwd wat massage voor jouw eigen (top-)sporters kan betekenen, neem dan contact met mij op!

 

 

Canis Polaris is powered by:

Designed by Harlies Art & Design