CANIS POLARIS

 

Samen met mijn vriend Roderick Glastra zijn we dagelijks in de weer met onze 17 Siberische Husky’s. We fokken 1x per jaar een nestje en zijn actief in de sledehondensport.

Tijdens het sledehondensport seizoen, wat afhankelijk van de temperatuur ongeveer loopt van eind september tot eind maart, trainen we minimaal 4x in de week. We trainen in het bos, met een quad zonder motor die de honden vooruit trekken. Daarnaast proberen we vanaf kerst tot eind februari zo veel mogelijk met alle honden in de sneeuw te verblijven. Trainen gebeurd dan met de slee en mijn vriend neemt in die periode deel aan zoveel mogelijk sneeuw wedstrijden. Ikzelf loop geen wedstrijden, maar stap regelmatig op de slee om de reserve spelers te trainen. Ons team komt uit in de 8-hondenklasse sprint. Dit betekend dat mijn vriend met de honden 2 of 3 dagen dezelfde trail lopen van ongeveer 18 km.  Degene die met zijn team over de 2 of 3 dagen het snelste is, wint de wedstrijd. Het team is niet onverdienstelijk; veelvuldig werd de Nederlands kampioen titel binnen gehaald en al 2x werd de wereldtitel mee naar huis genomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om op dit niveau mee te kunnen lopen en als je zo intensief met de honden bezig bent, begrijp je dat dit verder gaat dan een hobby en meer een levensstijl genoemd kan worden.

Mijn opgedane hondenkennis en dus zeker ook de kynologische massage, komt goed van pas in ons kennel. Menig wedstrijdloper is al onder mijn handen geweest om hem preventief, preparatief of curatief te behandelen en in topconditie te krijgen voor hun te leveren prestaties!

 

Ben je benieuwd wat massage voor jouw eigen (top-)sporters kan betekenen, neem dan contact met mij op!

 

Canis Polaris is powered by FOKKER

En

Orange Crush

Designed by Harlies Art & Design